Fascynacje kulinarne Ewy

Urodziłam się we Wrocławiu, ale od lat mieszkam w najpiękniejszym zakątku świata – na Ziemi Kłodzkiej. Od najmłodszych lat fascynowało mnie łączenie i mieszanie niepozornych składników, które w efekcie tworzyły nową i niezwykłą całość. Dlatego też ukończyłam Wydział Chemiczny na Politechnice Wrocławskiej. Później zajęłam się domem i pracą, aż wreszcie odkryłam, że moim powołaniem i pasją jest gotowanie. Wiele podróżowałam. Odwiedzając piękne miejsca w Europie, Azji i Afryce wszędzie szukałam nowych, oryginalnych smaków, przypraw i przepisów.

Moje poszukiwania zaowocowały finałem konkursu „Olimpiada Smaku”- Winiary , 2 miejscem w konkursie Podravki „Kulinarna Osobowość Roku”, Mistrzostwem Polski w Grillowaniu /kat. amatorzy/, finałem konkursu Bitwa na Smaki – Knorr.

Moje przepisy drukowane były w czasopismach Przyślij przepis, Potrawy z ziemniaków,

Przyślij przepis – krzyżówki, Najlepsze ciasta oraz w książce Niezwykłe i tajemnicze

Smaki Ziemi Lubuskiej. W swoim domu regularnie organizuję przyjęcia dla przyjaciół, znajomych i rodziny, a że są to moi najbliżsi, w gotowanie dla nich wkładam serce i całą inwencję twórczą, znajdując w tym właściwy smak życia.


Oprawa miękka

Rok 2014

Ewa Piotrowska-Redlicka